Ultima zi a Târgului „”Gaudeamus”” Radio România, la Braşov

Realizator: În Braşov, este ultima zi în care puteţi cumpăra cărţi bune la reducere în cadrul Târgului „Gaudeamus”. Evenimentul organizat de Radio România are loc în Piaţă Sfatului, iar la finalul zilei vor fi decernate premiile ediţiei. Mihai Cojocaru, de la Radio România Braşov FM, a găsit încă două motive pentru a trece azi pe la târg.
Reporter: O întălnire cu femeia care a străbătut lumea la pas şi a ajuns direct în Cartea Recordurilor vă propune, astăzi, Târgul „Gaudeamus” Radio România ediţia Braşov 2019. Maria Crîşmaru vine la Braşov, la Târgul „Gaudeamus”, unde va lansa volumul de călătorii „300 k Peregrin între două milenii”. Toţi cei care vor fi în Piaţa Sfatului, în jurul orei 13:00, sunt invitaţi să vadă şi cel mai lung paşaport, intrat şi el în Cartea Recordurilor, un document de 154 de pagini cu o lungime de 19 metri. Maria Crîşmaru îl va arăta tuturor celor curioşi, la fel cum îşi va spune şi poveştile celor care vor să o asculte, poveşti născute într-o vreme în care fotografiile se mai făceau pe filme, iar călătoria era povestită în jurnalul de hârtie, nu pe cel de pe reţelele de socializare. Ultima zi a târgului mai programează o întălnire surpriză, o triplă prezentare de carte. Mai multe ne spune Bianca Bucă, colega noastră din redacţiua Radio România Braşov FM, de această dată în rol de scriitor.
Bianca Bucă: Două scriitoare leoaice, fiecare cu câte o carte, iar drumurile la un moment dat s-au intersectat şi au rezultat „Aventurile lui Mimi”, prima carte de ediucaţie financiară pentru copiii din România, iar Mimi, personajul principal, va fi cu noi aici la Târgul „Gaudeamus”, iar noi la fel cu toate cele trei cărţi.
Reporter: Aşadar, două motive în plus să veniţi la Târgul „Gaudeamus” de la Braşov./lazard/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 septembrie)