Ministrul turismului intenționează să acorde un ajutor financiar agențiilor de turism

Ministrul turismului, Bogdan Trif, anunţă că intenţionează să acorde un ajutor financiar agenţiilor de turism care aduc turişti străini în România. Este vorba de câte 50 de euro pentru fiecare turist străin. Condiţia este ca aceştia să se cazeze cel puțin patru nopţi în ţara noastră – a precizat demnitarul la Radio România Actualităţi:
Bogdan Trif: Pentru prima dată de cazare a unui turist străin o să-i acordăm un ajutor de 50 de euro, dar o să fie o condiție esențială ca turistul străin să fie cazat minim patru nopți. La ora actuală, conform datelor IMS-ului, un turist străin petrecere două nopți în România, astfel că dacă dublăm această perioadă are de câștigat și statul pentru că turistul străin cheltuie o sumă importantă în fiecare zi, iar agenția de turism poate să își dimensioneze oferta și să fie mult mai competitivă în comparație cu celelalte agenții din afară. Pot să ofere patru nopți la un preț de trei nopți.
Realizator: Declaraţia a fost consemnată de corespondenta noastră la Sibiu, Carmen Vulcan. Anul trecut, aproximativ 2,8 milioane de turişti străini au vizitat țara noastră, potrivit datelor statistice. Ministrul turismului a mai anunţat, în această săptămână, că va avea discuţii cu reprezentanţii din industria de profil pentru a analiza propunerea ca voucherele de vacanţă să crească la 2080 de lei. Creşterea se va aplica pentru cei care vor folosi aceste tichete în extrasezon, adică în lunile martie-aprilie şi octombrie-noiembrie./ahincu/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (9 septembrie)