Realizator: Sala Radio va găzdui, în această seară, un concert din secţiunea „Muzica secolului XXI”, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Pe scenă va urca Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, la pupitrul căreia se va afla Peter Rundel. Printre solişti vor fi violonistă Viviane Hagner şi flautistul Ion Bogdan Ştefănescu. Născută la München, Viviane Hagner este o interpretă desăvârşită a repertoriului clasic, dar şi o susţinătoare a muzicii noi. Ea a spus că a venit la Bucureşti cu entuziasm şi că preţuieşte tot ce se întâmplă la festival.
Viviane Hagner: Este o mare onoare să mă număr printre muzicienii Festivalului „George Enescu”. Este una dintre seriile cele mai importante din Europa, cu o tradiţie bogată, şi de-abia aştept concertul din cadrul festivalului. De fiecare dată, încerc să includ în concertele sau recitalurile mele muzică scrisă în zilele noastre. Mă bucur că pot cânta la Bucureşti concertul pentru vioară şi orchestră scris de Unsuk Chin, pentru că îl consider una dintre cele mai importante partituri de acest tip apărută în ultimele decenii.
Realizator: Potrivit reporterului RRA, Mihaela Helmis, în programul zilei se află şi concertul susţinut la Ateneu de orchestra Kremerata Baltică, a muzicienilor din Letonia, Lituania şi Estonia, dirijată de marele violonist Gidon Kremer. La miezul nopţii se vor auzi acordurile muzicii lui Beethoven. Amintim că Radio România este coproducătorul Festivalului „George Enescu”./aburtoi/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 septembrie)