Premierul acuză preşedintele că blochează plata salariilor din ministere

Radiojurnal – Realizator: Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu se teme să se prezinte cu guvernul în Parlament pentru un vot de încredere. Şefa executivului a argumentat că la alegerea preşedintelui Senatului PSD a demonstrat că are majoritate. În plus, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedinte că amână rezolvarea problemei angajaţilor din ministerele rămase fără titulari care nu-şi primiseră banii după demisia miniştrilor ALDE. Cătălin Purcaru cu detalii:
Reporter: Viorica Dăncilă susţine că este a treia respingere din partea preşedintelui Klaus Iohannis a eforturilor guvernului pentru o funcţionare normală, iar prin acest gest şeful statului se poziţioneaza împotriva românilor. Prim-ministrul a precizat că executivul a găsit soluţiile pentru deblocarea activităţii ministerelor astfel încât angajaţii să-şi primească la timp salariile. Totodată, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedinte că încearcă să blocheze plata salariilor.
Viorica Dăncilă: Am văzut un nou episod al nepăsării şi dispreţului prezidenţial. Este evident deja că partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jigneşte şi îi ameninţă oricând are ocazia că o să le taie veniturile. Însă, preşedintele a adus acest lucru la un alt nivel. Pur şi simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc. Când nu taie salariile, dreapta şi Iohannis le blochează.
Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurari că nu va ceda în faţa acestui blocaj şi va face tot posibilul pentru ca situaţia să revină la normal. Viorica Dăncilă nu a arătat clar care va fi strategia în continuare, însă a subliniat că nu îi este teamă să meargă în Parlament pentru un vot de încredere./lazard/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 septembrie)