10.000 de km în 4 luni

Vă invităm Marți, pe 17 septembrie 2019, la 18.30, în Piața Revoluției să-l primim pe Silviu din expediția sa, iar de ora 19:00 la Teatrul Excelsior, la câteva minute distanță, unde vom putea afla detalii despre expediția sa.

 Expediția „Dă-i pedală 10.000” ajunge la sfârșit. Silviu Timofte se apropie de București după 10.000 de km pedalați prin toate județele țării. A pornit la drum cu 10 ani de experiență în cercetășie și împreună cu inițiativa Brothers in Woods a reușit să treacă prin 4 luni de explorare a țării, cu oameni și povești și mai ales cu un mesaj pentru tineri, de a alege să se bucure de o viață în mișcare, aproape de natură. Călătoria a început pe 2 iunie, la Iași, de atunci a văzut Romania așa cum e ea, a pedalat împreună cu peste 80 de oameni, s-a întâlnit cu sute de cercetași la ei acasa și e gata să împărtășească cu voi toate experiențele lui.

Pentru mai multe informații și confirmări, contactați ONCR România:

Mihaela Gîrleanu, Director executiv, mihaela.girleanu@scout.ro, 0736341822

 Despre Brothers in Woods

Brothers in Woods este un proiect pe o perioadă nedeterminată prin care propunem oamenilor întoarcerea la trăirile de bază.

Brothers in Woods este un grup de tineri cercetași format din Adrian Grigorescu, Iustinian Potoroacă și Silviu Timofte. În vara anului 2018 au traversat țara pe jos pentru a promova cercetășia.  Au mers pe jos cu rucsacul în spate câte 40 de km pe zi, iar în 28 de zile au reușit să parcurgă 1041 de km realizând astfel Expediția Diagonal. De atunci se aventurează în locuri din ce în ce mai extreme, își pun la încercare abilitățile practice și le dezvoltă mai ales pe cele de echipă.

 Despre Cercetașii României și World Organization of the Scout Movement

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, cu aproximativ 5000 de membri activi în peste 90 de comunități locale. Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte. Organizaţia Națională „Cercetașii României” este membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) ce numără în prezent peste 50 de milioane membri activi în 224 de ţări şi teritorii, fiind cea mai mare mișcare de tineret din lume.