A doua zi de reconstituire în cazul Caracal

Realizator: Octavian Begu – În cazul Caracal, pentru anchetatori a fost ieri a doua zi de reconstituire. Gheorghe Dincă a dat explicaţii privind modul în care ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, după ce luni subiect al acţiunii l-a constituit dispariţia Alexandrei Măceşanu. Pe de altă parte, Parchetul General a deschis un dosar penal in rem cu privire la faptă pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului în legătură cu modul în care specialiştii de la Institutul Naţional de Medicină Legală au efectuat expertiza ADN a fragmentelor osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, care ar aparţine Alexandrei Măceşanu. În acest dosar urmează să fie făcute verificări, a spus procurorul general interimar, Bogdan Licu.
Bogdan Licu: În plângerea depusă de domnul Cumpănaşu şi de domnul avocat Tonel s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu. Dânşii au depus o plângere, plângerea întrunea toate condiţiile prevăzute de lege pentru a fi înregistrată ca dosar penal şi a fost înregistrată ca dosar penal. După cum ştiţi, pe actualul Cod de Procedură Penală se începe automat urmărirea penală in rem.
Realizator: Experţii legişti au stabilit că fragmentele de os găsite la domiciliul principalului suspect al crimelor din Caracal aparţin Alexandrei Măceşanu, însă familia acesteia a contestat rezultatele raportului, reaminteşte reporterul nostru Diana Surdu./schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 septembrie)