„Casa mea”, prima aplicaţie digitală din România pentru credite ipotecare

Persoanele care doresc să obţină un credit pentru achiziţia unei locuinţe au la dispoziţie acum o aplicaţie online. Utilizarea aplicaţiei „Casa mea” reduce la jumătate durata întregului proces, pentru că toate documentele pot fi transmise online, iar clienţii trebuie să fie prezenţi doar pentru semnăturile finale. Vicepreşedinta băncii care a lansat aplicaţia, Dana Dima, spune că aceasta este uşor de folosit.
Dana Dima: Practic, nu numai clientul, nu numai banca, consilierul sau back-office-ul este acolo online, ci şi notarul poate fi online; chiar şi vânzătorul îşi poate încărca documentele atunci când clientul decide acest lucru. Pentru că totul se întâmplă într-un mediu securizat, drepturile sunt acordate de către client sau de către bancă. Nu există niciun fel de risc, dar ce este important este că toată lumea poate comunica foarte simplu, nu mai este nevoie să se întâlnească, să discute… Mai mult decât atât, clientul ştie exact ce documente are nevoie şi ştie, de fiecare dată, fiecare pas care a fost aprobat.
Realizator: Pe piaţa din România există mai multe aplicaţii online dezvoltate de diverse bănci pentru contractarea unor credite, cum ar fi cel de nevoi personale, însă produsul prezentat astăzi este singurul dedicat creditelor imobiliare ipotecare – transmite reporterul RRA Bogdan Isopescu./aburtoi/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 18 septembrie