LIPATTI SPECIAL – Ediția a II-a – De Zilele Bucureștiului la Casa Artelor “Dinu Lipatti” – Program dedicat persoanelor cu nevoi speciale – Duminică, 22 septembrie, orele 18.00 – 22.00

Primăria Municipiului Bucureşti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, în parteneriat cu Consiliul Național al Dizabilității din România organizează, duminică, 22 septembrie 2019, începând cu orele 18:00, cea de-a II-a Ediție a programului cultural LIPATTI SPECIAL – program dedicat persoanelor cu nevoi speciale.

Programul cultural „Lipatti Special” s-a născut din dorința regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”, de a deschide cu drag porțile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilități și de a le oferi, lunar, acces la artă și cultură, precum și posibilitatea întâlnirii cu mari personalități ale culturii românești, și a socializării într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în plin centru al Capitalei.

După succesul înregistrat la prima ediție ce a avut loc pe 1 Septembrie 2019, cea de-a II-a Ediție a programului “Lipatti Special”, susținut de Primăria Generală a Capitalei, este dedicată Zilelor Bucureștiului, iar persoanele cu dizabilități precum și însoțitorii acestora se vor putea bucura începând cu orele 18:00 de Expoziția “Bucureștiul muzicii clasice” dedicată întemeierii orașului și istoria lui, viața artistică a capitalei și a marilor muzicieni născuți în București, precum și de Expozițiile permanente “Dinu Lipatti – viața și opera” și Expozița de fotografii “Familia Lipatti și prietenii”.

În intervalul orar 18:00 – 21:00, în Curtea cu Balansoare a Casei Lipatti publicul nostru se va putea bucura de Audiții cu înregistrări celebre ale marilor compozitori români, precum și de Ateliere de face painting și modelaj în lut, unde persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora își vor exersa aptitudinile artistice sub îndrumarea unor cunoscuți artiști plastici, membri ai atelierului de creație “Art Time Atelier”.

De la orele 19:00, în Salonul de muzică al Casei Lipatti va avea loc Spectacolul de teatru pentru copii și oameni mari “Țărăncuța cea isteață”, un spectacol plin de umor și voie bună susținut de actorii Claudia Negroiu și Dan Apăvăloaie – membri ai companiei de teatru Gestual Art.

Programul va continua de la orele 20:00 cu un Recital Extraordinar de muzică clasică românească, cu participarea extraordinară a pianistului Viniciu Moroianu. În program se vor audia lucrările compozitorilor români de geniu George Enescu și Dinu Lipatti.

Astfel, îi invităm din nou cu mare drag pe concetățenii noștri cu nevoi special și pe însoțitorii acestora în universul Casei Lipatti, unde vor regăsi și de această data un spațiu pregătit pentru nevoile lor, cald și prietenos, o lume mai frumoasă și mai bună, unde cultura nu este un privilegiu ci un drept al tuturor oamenilor care iubesc arta și au nevoie de ea.

Vă așteptăm cu drag la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Casa tuturor iubitorilor de Artă și Cultură!

Conceptul programului “Lipatti Special” aparține regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”.

Evenimentul este dedicat persoanelor cu nevoi speciale și însoțitorilor acestora, iar accesul se face în limita locurilor disponibile, doar pe bază de rezervare la numărul de telefon: 0723592727 – Dna. Claudia Brătan – Director Executiv al Consiliul Național al Dizabilității din România.

Informații despre Casa Artelor “Dinu Lipatti” găsiți pe Facebook: https://www.facebook.com/casadinulipatti/

Partener: Consiliul Național al Dizabilității din România

https://www.fcndr.ro/

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: B1 TV, Agerpres, Jurnalul Național, centruldepresa.ro, Radio București FM, Observatorul Cultural