Armata României la „AeroNautic Show 2019″

Militari ai Armatei României vor participa sâmbătă, 21 septembrie, la festivalul „AeroNautic Show Lacul Morii 2019″, care se va desfăşura, între orele 10.00 și 18.00, în Parcul Crângaşi şi pe Lacul Morii din Bucureşti.

În zona destinată expoziției statice din parcul Crângași, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor prezenta un exercițiu demonstrativ de tip Drill-Team,  Muzica Militară a unității va susține un miniconcert de muzică de fanfară, iar  Ansamblul Artistic „Doina” al Armatei va evolua în cadrul unui spectacol folcloric.

De asemenea, categoriile de forţe și diverse structuri ale armatei vor organiza standuri de prezentare și standuri de carte, iar Muzeul Militar Naţional „Ferdinand I” va prezenta expoziția  cu tema “Participarea Armatei Române la Campania din 1919”. Vizitatorii vor putea asista și la exerciții practice de detecție și intervenție la un dispozitiv exploziv improvizat, iar cei interesați vor putea obţine informaţii despre procesul de recrutare şi selecţie în Armata României.

În parc vor fi organizate ateliere interactive de realizare a nodurilor marinărești, iar copiii se vor putea cățăra la panoul mobil de alpinism și vor putea traversa pe funicular.

În zona de spectacol de pe Lacul Morii, publicul va avea ocazia să asiste la zboruri demonstrative executate de o aeronava Antonov An-30 și un elicopter IAR 330 Puma din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Aeronautică Română iar intrarea este liberă.

Programul detaliat, harta zonei și alte informații vor putea fi accesate pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/aeronauticshowpage cât și pe pagina de Facebook destinată ediției din acest an:  https://www.facebook.com/events/2183424795281174/

Biroul de Presă al MApN

RADOR – 20 septembrie