Celulă de criză pentru readucerea în ţară a turiştilor români, după falimentul touroperatorului Thomas Cook

Proiectul de lege privind turismul a ajuns la Camera Deputaţilor după ce a trecut ieri de Senat prin procedura adoptării tacite. Proiectul reuneşte într-un singur act normativ toate reglelmentările de până acum din turism şi ar urma să ducă la descentralizarea serviciilor din domeniu şi la reducerea costurilor. O altă noutate va fi adusă de implementarea unui sistem informatic, a explicat la RRA, ministrul de resort, Bogdan Trif:
Bogdan Trif: Era necesar să avem un astfel de sistem pentru a avea o radiografie exactă şi la timp a tot ceea ce reprezintă turismul în România, pentru a putea să îţi adaptezi strategia. Acest sistem va da exact numărul de turişti pe zone, pe categorii de sexe, pe vârstă, dar mai ales ne interesează foarte mult ce turişti străini ne vizitează ţara şi ce dorinţe au ei.
Realizator: Ministrul Bogdan Trif a fos invitatul emisiunii ” Serviciul de noapte”, unde a mai anunţat că, astăzi, Ministerul de Externe, cel al Turismului şi ANAT organizează o celulă de criză pentru readucerea în ţară a turiştilor români, după falimentul neaşteptat al touroperatorului Thomas Cook, una dintre cele mai mari companii de servicii turistice din lume. 600 de mii de turişti erau blocaţi în diverse destinaţii după ce compania şi-a încetat brusc activitatea la 178 de ani de la înfiinţare. Peste 150 de mii de turişti sunt din Marea Britanie, iar guvernul de la Londra a anunţat că organizează cea mai amplă operaţiune de repatriere pe timp de pace./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 septembrie)