Preşedintele Klaus Iohannis va susţine un discurs în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine astăzi un discurs în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care se desfăşoară la New York. Tot astăzi şeful statului va participa la un forum politic pe tema dezvoltării durabile. În Statele Unite se află şi premierul Viorica Dăncilă. Şefa Guvernului a avut ieri o întâlnire cu secretarul american al Energiei, cu care a semnat un document în domeniul nuclear civil.

Reporter: Alina Stănuţă – Participarea președintelui României la această sesiune va constitui o bună oportunitate pentru reiterarea angajamentului țării noastre față de guvernanța multilaterală în gestionarea principalelor provocări globale, precum și evidențierea rezultatelor înregistrate de România în acest domeniu, pe durata exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene. Președintele României va participa de asemenea astăzi, la Forumul politic la nivel înalt, pe tema accelerării implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

Participarea la forum este o oportunitate pentru România de a prezenta progresele la nivel național, în vederea implementării agende inclusiv rolul regional asumat de România, prin organizarea unor evenimente care să promoveze parteneriatele regionale în acest scop. Premierul Viorica Dăncilă a avut ieri o întrevedere cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, în contextul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, la New York.

Cu acest prilej, a fost semnat memorandumul de înțelegere între guvernele României și Statelor Unite, privind cooperarea în domeniul nuclear civil, potrivit unui comunicat de presă al Executivului. În cadrul întâlnirii, premierul Viorica Dăncilă a transmis părţii americane determinarea Guvernului de la București pentru dezvoltarea, pe baza pragmatice și mutual avantajoase, a componentei economice a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 septembrie