Agenţia FTSE Russel a promovat Bursa de Valori Bucureşti de la statutul de „piaţă de frontieră”, la cel de „piaţă emergentă secundară”

Agenţia FTSE Russel a promovat Bursa de Valori Bucureşti de la statutul de „piaţă de frontieră”, la cel de „piaţă emergentă secundară”. Prin acest calificativ ţara noastră are acces la fonduri de investiţii de 30 de ori mai mari în comparaţie cu perioada anterioară. Bursa de Valori Bucureşti viza obţinerea statulului de piaţă emergentă secundară de aproape zece ani şi era pe o listă de monitorizare. Constanţa Comănici explică:
Reporter: Analiştii economici spun că promovarea la statutul de piaţă emergentă înseamnă o recunoaştere de către investitori a progresului făcut de piaţa de capital din România în ultimii ani. De altfel, ei cataloghează acest eveniment drept „ştirea anului”, iar piaţa va beneficia de un imbold de notorietate, împreună cu o creştere a valorii de tranzacţionare, determinată de reajustarea portofoliilor investitorilor instituţionali străini. Astăzi, la Bursa de Valori, pe piaţa principală, sunt listate peste 80 de companii, iar pe AeRo, sistemul alternativ de tranzacţionare, aproape 290. Pe piaţa principală anul trecut au fost peste 533 de mii de tranzacţii, în valoare de 11,4 miliarde lei, iar capitalizarea se ridică la aproape 143 miliarde lei./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 septembrie