Ediţia a V-a a Proiectului „Radio Fiction Desk” la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”

Vineri, 11 octombrie, începând cu ora 11:30, se va desfăşura cel de-al treilea work-shop, din cadrul Proiectului „Radio Fiction Desk”, de această dată la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, unde invitată specială va fi cunoscuta actriţă Anca Sigartău.

Elevii-actori din cadrul trupei de teatru a liceului, coordonaţi de doamna profesoară Corina Popescu, vor intra în concurs cu spectacol „Provocarea ”, de Radu-Dan Mihai, în premieră absolută, iar adaptarea radiofonică este realizată de Silvia Cusursuz. Regia artistică a spectacolului aparţine tânărului regizor Cătălin Saizescu.

„Radio Fiction Desk – 2019” este un proiect concurs, realizat de Radio România – prin Teatrul Naţional Radiofonic – în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei ediţii, care se desfăşoară pe parcursul anului 2019, în concursul „Radio Fiction Desk” se întrec patru trupe de elevi-actori de la următoarele licee: Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”, Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Liceul Teoretic ”Dante Alighieri”.

Conform metodologiei de desfăşurare a Proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, s-au desfășurat, sau urmează a se desfășura work-shop-uri la care participă membri ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru în studiourile Societăţii Române de Radiodifuziune.

Ca şi în primele patru ediţii, după înregistrare şi postprocesare, spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, unde vor putea fi ascultate şi notate de către toţi ascultătorii teatrului radiofonic.

Proiectul „Radio Fiction Desk – 2019” se va încheia cu o Gală de premiere.

Primăria Municipiului Bucureşti este Partener Instituţional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”.

RADOR – 8 octombrie