Cupa de fotbal GOAL To-gether

Fundația Policy Center for Roma and Minorities, Federația Română de Fotbal și Departamentul pentru Relații Interetnice, alături de partenerii evenimentului – FedEx Express, streetfootballworld, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, au plăcerea să vă invite la Cupa de fotbal GOAL To-gether, desfășurată în cadrul proiectului „Football for Employability“.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 9.00, în sala de sport a Liceului Tehnologic „Dacia“ (str. Caporal Grigore Marin nr. 42-44, sector 4).

GOAL To-gether este o cupă de fotbal care aduce împreună peste 80 de copii pasionați de acest sport, aparținând mai multor comunități etnice minoritare: cea romă, maghiară, ucraineană, greacă și cea poloneză. Copiii vor participa amical la o serie de meciuri în opt echipe mixte, de fete și băieți, la finalul căreia vor ieși cu toții învingători.

Obiectivele Cupei sunt de a atrage atenția opiniei publice asupra necesității incluziunii sociale a minorităților etnice din România, cu precădere cea romă și de a promova fotbalul ca formă de combatere a discriminării, precum și ca mijloc prin care copiii pot dezvolta abilități de viață utile pentru viitorul lor profesional.

Despre proiect

Proiectul „Football for Employability“ beneficiază de o finanțare din partea FedEx Express, în parteneriat cu streetfootballworld, cu o perioadă de implementare de un an de zile.

Principalele activități ale proiectului au fost susținerea a două sesiuni de fotbal pe săptămână, cu 60 de copii romi și nu numai, din comunitatea dezavantajată a cartierului Ferentari, în cadrul Clubului de Educație Alternativă, contribuirea la un toolkit ce cuprinde exerciții variate din jocul de fotbal, cu scopul de a fi utilizate în dezvoltarea unor abilități de viață pentru viitorul profesional al copiilor (lucru în echipă, stimă de sine, disciplină etc).

Obiectivele proiectului au fost de a promova incluziunea socială prin învățarea și exersarea unor abilități de viață, și schimbarea atitudinilor negative față de minoritatea romă, prin folosirea metodelor de educație prin fotbal, organizate în cadrul Clubului de Educație Alternativă.

Event Facebook: https://www.facebook.com/events/438173603796755/