La Iaşi va avea loc Pelerinajul „Calea Sfinţilor” – procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

La Iaşi, astăzi, în cadrul programului religios al hramului Sfintei Parascheva, va avea loc diseară, Pelerinajul „Calea Sfinţilor” – procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Mii de oameni s-au închinat ieri, la racla cu moaştele sfintei, mulţi fiind veniţi din alte zone. Drumul spre Iaşi nu a fost lipsit de evenimente. Patru maşini au fost implicate într-un accident rutier produs pe DJ 248, în localitatea Vultureşti, după cum a declarat pentru Radio România Iaşi purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.
Bogdam Gheorghiţă: Din primele verificări efectuate la faţa locului, se pare că un conducător auto, care se deplasa din direcţia Vaslui spre municipiul Iaşi, pe fondul neatenţiei la volan, a pătruns pe contrasens, unde a acroşat două maşini. În evenimentul rutier a fost implicat şi un autoturism, care pentru a evita impactul, a părăsit partea carosabilă. În urma evenimentului rutier, au rezultat trei victime, care au fost transportate la Spitalul Judeţean Vaslui, pentru primirea de îngrijiri medicale. În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Realizator: În data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Parascheva, slujba religioasă va fi oficiată pe un podium amplasat în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 octombrie