Program prelungit pentru transportul in comun si vizionare pe ecran gigant cu ocazia meciului Romania – Norvegia

Primaria Capitalei si Federatia Romana de Fotbal ii invita pe suporterii echipei nationale de fotbal, marti, 15 octombrie, in Parcul Regele Mihai (fost Herastrau), intrarea Charles de Gaulle, unde a fost amplasat un ecran gigantic (12x7m) pe care se va putea urmari, incepand cu ora 21.45, partida dintre Romania si Norvegia, din preliminariile Euro 2020. Intrarea este libera.

Partida dintre România şi Norvegia, contând pentru grupa F de calificare pentru Campionatul European din 2020, se va disputa marți, de la ora 21:45, pe Arena Naţională în prezența unui număr record de peste 30.000 de copii.

Reamintim faptul ca, din cauza sanctiunii UEFA, la meciul Romania – Norvegia, terenul este suspendat insa, conform unei noi reglementari a UEFA, la meciurile in care echipa gazda are terenul suspendat si trebuie sa joace fara spectatori, este permis accesul copiilor sub 14 ani.

Program prelungit pentru transportul in comun

STB SA va prelungi, dupa ora 23:30, programul de circulație al liniilor adiacente Stadionului Arena Națională, respectiv 1/10, 40, 46, 86, 90, 101, 102, 104, 311, 330, 335

Totodată, autoritățile au decis ca, în funcție de numărul suporterilor, să restricționeze progresiv traficul rutier pe Bd. Pierre de Coubertin, tronsonul cuprins între Str. Vatra Luminoasă şi intrarea în stadion, precum şi pe Bd. Basarabia, tronsonul cuprins între Şos. Mihai Bravu şi Bd. Chişinău.

Ca urmare, STB va modifica circulația mijloacelor de transport din zonă, sub coordonarea agenților de la Brigada Rutieră, astfel:

Linia 40 va funcționa pe traseul de bază între „Piața Sf. Vineri” şi intersecția Calea Călăraşilor/ Str. Traian, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Str. Traian, Bd. Ferdinand, Şos. Pantelimon, Bd. Chişinău, Bd. Basarabia, apoi traseul actual.

Liniile 86 şi 90 vor funcționa pe traseul de bază între terminalele „Dridu”, respectiv „Valea Argeşului” şi intersecția Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Str. Tony Bulandra, până la Depoul Vatra Luminoasă, unde vor întoarce în incinta acestuia.

Linia 143 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Bucur Obor” şi intersecția Str. Baicului/ Şos. Pantelimon, apoi pe un traseu modificat prin Şos. Pantelimon,  Bd. Ferdinand, Bd. Gării Obor, până la terminalul  „Baicului” (linii 69, 86, 682), cu întoarcere prin Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, de unde intră în traseul actual.

Pe traseul modificat, autobuzele vor opri pe Şos. Pantelimon, comun cu cele ale  liniei 101, respectiv pe Bd. Gării Obor, cu cele ale liniilor 69 și 85.

De asemenea, si programul liniilor de metrou a fost prelungit cu o ora. 

Campionatul European de Fotbal EURO-2020 este găzduit de Municipiul București alături de alte 11 orașe europene în perioada 12 iunie- 12 iulie 2020.

Arena Națională va găzdui patru partide la turneul final UEFA EURO 2020: trei meciuri din grupa C și o optime de finală. Partidele din faza grupelor ce se vor disputa la București sunt programate în datele de 14, 18 și 22 iunie 2020. Jocul din „optimi” va avea loc în data de 29 iunie 2020. În cazul calificării la turneul final, Naționala României va juca cel puțin două partide din faza grupelor pe Arena Națională.