Casa Albă a admis că Donald Trump a condiţionat ajutorul dat Ucrainei

Casa Albă a admis pentru prima oară, prin şeful de cabinet al preşedintelui, că Donald Trump a condiţionat ajutorul dat Ucrainei din motive de politică internă americană. Chiar dacă responsabilul administraţiei a negat că decizia ar avea legătură cu democratul Joe Biden, potenţialul rival al lui Trump la preşedinţie, declaraţia sa surprinzătoare le oferă noi argumente democraţilor pentru demersurile de destituire a preşedintelui. Corespondenţă din Washington – Reporter: Doina Saiciuc – Șeful în exercițiu al cancelariei prezidențiale, Mick Mulvaney, a spus ieri reporterilor, la Casa Albă, că președintele Trump a blocat în vară cele aproape 400 de milioane de dolari în asistență militară pentru Ucraina, în parte pentru a face presiuni asupra guvernului ucrainean să investigheze ceea ce președintele american acuză de mult timp a fi fost asistența Kievului pentru democrați în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.
Mick Mulvaney: Este un spațiu corupt. Toată lumea știe că este o țară coruptă, mi-a menționat președintele corupția legate de serverul Comitetului Național Democrat Absolut. Nu există nicio îndoială. Asta a fost, de aceea am blocat banii.
Reporter: Președintele Comisiei pentru Intelligence a Camerei reprezentanților congresmanul democrat Adam Schiff, care conduce ancheta de inițiere a procedurii de restituire a președintelui, a arătat că admiterea de către Mulvaney a faptelor semnalează citez că ” lucrurile au mers de la foarte-foarte rău la mult, mult mai rău.” Câteva ore mai târziu, Mick Mulvaney s-a grăbit să retragă cele spuse în conferința de presă de la Casa Albă, într-o declarație în care blamează media, care i-ar fi interpretat greșit cuvintele ”pentru a avansa o vânătoare de vrăjitoare partizană și politică împotriva președintelui Trump.”/ahincu/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (18 octombrie)