Cortegiul funerar cu sicriul Reginei-mamă Elena a sosit la Curtea de Argeş

Regina-mamă Elena este repatriată astăzi, pentru a fi reînhumată, alături de fiul ei, Regele Mihai, în necropola regală de la Curtea de Argeş. Cortegiul funerar cu sicriul se află, la această oră, în drum spre Curtea de Argeş, de unde transmite acum, în direct, corespondentul RRA Cristian Matei. Bună ziua, Cristian!
Reporter: Bună ziua! Da, sicriul cu osemintele Reginei-mamă Elena a României a sosit la noua necropolă regală din Curtea de Argeș. Deja s-au adunat în fața noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale câteva zeci de persoane, altele sunt grupate în Curtea Mănăstrii Curtea de Argeș. De altfel, oamenii au ieșit pe străzi, astăzi, prin toate localitățile prin care cortegiul funerar a trecut după plecarea din București, respectiv, prin Chitila, Titu, Găiești, Topoloveni și Pitești. După ce sicriul va fi purtat pe brațe de militari ai Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș, el va fi așezat pe catafalc, unde va urma un moment de reculegere cu caracter privat al familiei regale. Și publicul va avea acces la căpătâiul Reginei pentru a-și aduce un ultim omagiu, după ora 17:00.
Realizator: Așadar, cortegiul a sosit cu puțin timp în urmă la Curtea de Argeș, Cristian Matei a transmis în direct în „Radiojurnal”./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 octombrie