Campanie de strângere a deşeurilor electrice şi electronice în Alba Iulia

Astăzi este ultima zi în care locuitorii din Alba Iulia pot preda gratuit obiecte electrice şi electrocasnice vechi pe care nu le mai folosesc, în cadrul unei campanii derulate de autorităţile locale. Acestea vor fi trimise apoi spre reciclare, urmând ca săptămâna viitoare să se organizeze şi o tombolă pentru cei care au ales să scape corect de obiectele pe care nu le mai foloseau. Mai multe ne spune corespondenta RRA Andreea Bogdan.
Reporter: Este al doilea an consecutiv în care la Alba Iulia se desfăşoară o astfel de acţiune.
Robert Roman, purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Alba Iulia: Este îmbucurător pentru noi să vedem că lumea este din ce în ce mai responsabilă, că înţelege că aceste deşeuri electrice şi electronice trebuie reciclate, că trebuie predate către cei care se ocupă special de acest tip de deşeuri şi nu trebuie aruncate sau abandonate la marginea drumului, nu trebuie aruncate la gunoiul menajer. Este bine de ştiut că toţi cei care au sunat sau sună la telverde 0800444800 primesc automat transportul gratuit al deşeurilor voluminoase, iar pentru deşeurile voluminoase se acordă şi tichete cadou.
Reporter: Toţi cei care au ales să renunţe la obiectele electrice de care nu mai aveau nevoie vor participa automat la o tombolă, ce se va desfăşura luni, 21 octombrie la sediul primăriei din Alba Iulia. Vor fi oferite premii constând în blendere, mixere şi maşini de călcat./ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 octombrie)