De la oraș interzis la atracție turistică. Etiopia a deschis pentru prima oară vizitatorilor cartierul general imperial de la Addis Abeba. Citadela a fost mereu un loc de maximă securitate, fiind protejată atât de soldați cât și de copacii care o înconjoară, astfel încât nimeni nu știa ce se află în interiorul ei. Acum însă, cei 40 de acri din inima orașului au fost transformați de premierul Abiy Ahmed, în Unity Park.

Parcul este situat pe dealul central din Addis Ababa și găzduiește nu numai palatul imperial, ci și capela ortodoxă creștină unde sunt îngropate rămășițele familiei regale, camera tronului cu statuia de ceară a ultimului împărat, Haile Selassie, Eggohouse, un turn, cu o scară în spirală hiper decorată, istorica sală a banchetelor regale, precum și o grădină botanică, un biopark, săli de conferințe cu un bar și o librărie, design și artă contemporană în aer liber.
Palatul imperial etiopian a fost considerat mereu un loc controversat. Doar gărzile armate selectate cu stricteţe au avut onoarea de a-i păzi perimetrul. Este suficient să spunem că până de curând, era interzisă plimbarea pe trotuarul care înconjura parcul și nicio mașină nu se putea opri de-a lungul gardului.www.lastampa.it

Traducerea: Cătălina Păunel

RADOR, 23 octombrie