Partidul PRO România nu va susţine un guvern al premierului desemnat, Ludovic Orban

Partidul PRO România nu va susţine un guvern al premierului desemnat Ludovic Orban. Este rezultatul convorbirilor de astăzi între PNL şi formaţiunea condusă de Victor Ponta pe marginea susţinerii viitorului executiv.
Reporter: Alina Stănuţă – Astăzi s-a încheiat cea de-a doua rundă de negocieri pe care premierul desemnat Ludovic Orban le-a avut cu reprezentanții partidelor în vederea susținerii cabinetului pe care îl va propune în parlament. Liderul PRO România, Victor Ponta, a anunțat în urmă cu câteva minute, la finalul discuțiilor, că parlamentarii PRO România nu vor vota guvernul PNL și i-a transmis premierului desemnat Ludovic Orban că nu va avea o misiune ușoară.
Victor Ponta: Cum să guvernezi fără majoritate și cu cinci partide – ALDE, PMP, UDMR, USR – care au interese total diferite și care nu se înțeleg nici măcar pe ceea ce vor să anunțe? Va fi foarte dificil, dar sper să reușească. Ne-am înțeles pe un singur lucru: vom susține, cei de la PRO România, alegeri anticipate pentru Parlamentul României. Din punctul nostru de vedere, se pot realiza odată cu cele locale sau oricum în aceeași perioadă.
Reporter: Ieri, după discuții cu ALDE, PMP, UDMR și USR, Ludovic Orban spunea că este încrezător că guvernul său va obține votul de încredere în legislativ, iar la această oră Ludovic Orban face din nou declarații. Mâine, forumul de conducere al PNL se reunește pentru a valida lista cu miniștrii cabinetului Orban și programul de guvernare, apoi aceste documente vor fi depuse la Parlament. Cel mai probabil mâine dimineață, înainte de ședința conducerii partidului, Ludovic Orban va avea o întâlnire și cu președintele Klaus Iohannis./rpatulea/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (23 octombrie)