Biroul Politic Național al PNL a validat lista de miniștri și programul de guvernare

Biroul Politic Național al PNL a validat cu puțin timp în urmă lista de miniștri și programul de guvernare propuse de premierul desemnat lui Ludovic Orban. Printre obiectivele imediate ale viitorului cabinet se numără: restructurarea componenței guvernului, modificarea legilor justiției și măsuri imediate pentru stimularea economiei. Alina Stănuţă a urmărit declarațiile și este acum în direct cu detalii. Bună ziua, Alina.
Reporter: Bună ziua. Premierul desemnat Ludovic Orban spunea că guvernul pe care îl va propune are în vedere mai multe obiective urgente, între care o rectificare bugetară, pregătirea pentru iarnă sau organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor prezidențiale. Există riscul de a pierde bani europeni – mai arăta Ludovic Orban – care preciza că în fiecare domeniu de activitate trebuie rezolvate urgențe.
Ludovic Orban: România are nevoie de un guvern legitim, cu deplină capacitate de exercițiu a prerogativelor sale. Partidul Național Liberal, așa cum i-a anunțat pe români, și-a asumat răspunderea formării guvernului și, după reușita moțiunii de cenzură, a dat României o formulă de guvernare care urmează procedurile de învestire în cele două Camere ale Parlamentului. Ne aflăm pentru într-o situație extrem de gravă./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 octombrie)