Peste 1.000 de persoane de toate vârstele au vizitat sediul central al STS

Peste 1.000 de persoane de toate vârstele au vizitat astăzi sediul central al Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), în cadrul primei ediţii a Zilei Porţilor Deschise la această instituţie. Inginerii de telecomunicaţii, experţii în securitate cibernetică, dezvoltatorii de software şi operatorii la 112 le-au explicat activitatea lor şi tehnologiile pe care le folosesc.

Potrivit unui comunicat, principalele puncte de atracţie au fost: aplicaţia de prevenire a votului multiplu, utilizată în timpul proceselor electorale, de asemenea, consola 112, de tratare a unui apel de urgenţă, ocazie cu care cei interesaţi au putut vedea, în timp real, ce se întâmplă când sună la numărul unic 112.

STS este singura autoritate de stat în domeniul telecomunicaţiilor speciale, o instituţie militară, parte a sistemului naţional de apărare, cu prezenţă atât la nivel central, cât şi teritorial, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Consiliului Suprem de Apărare al Ţării şi sub controlul Parlamentului României.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 octombrie