Maria Tănase. Simfonic – Jazz fusion, la Sala Radio

Cântecele inconfundabilei Maria Tănase, o îmbinare de muzică simfonică şi jazz, altfel spus Maria Tănase. Simfonic – Jazz fusion, este ceea ce vă propun Irina Sârbu (voce), alături de dirijoarea Simona Strungaru şi Orchestra de Cameră Radio, într-un concert special programat miercuri, 30 octombrie (ora 19:00), la Sala Radio. Invitaţi speciali ai serii sunt Bucharest Jazz Orchestra şi taraful Fraţii Cazanoi.

La fiecare nouă apariţie scenică, Irina Sârbu uimeşte şi încântă. Este mereu apreciată pentru prospeţimea interpretărilor sale şi pentru spiritul de improvizaţie, ce se bazează pe mulţi ani de studiu dedicat muzicii clasice şi apoi jazz-ului şi pe o pasiune arzătoare pentru folclorul românesc. De la jazz-ul standard la etno-jazz şi, mai recent, la partituri instrumentale redate vocal (ca Hora staccato şi Hora mărţişorului de Grigoraş Dinicu, Concertul pentru vioară şi orchestră în la minor de Bach, prima parte) parcursul muzical al acestei soliste vocale cu un timbru cu totul special a atras atenţia multor muzicieni care şi-au dorit să colaboreze cu ea în diverse proiecte.

Evenimentul va fi dirijat de Simona Strungaru, pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare şi compozitoare de muzică de film, ce a absolvit în 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam. A dirijat, printre altele, Orchestra şi Corul Filarmonicii Oltenia, alături de Cvartetul Bălănescu şi Loredana Groza pentru concertul Maria Tănase Simfonic sau ansamblul Sonomania în cadrul Festivalului Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi. În 2015 a lansat orchestra şi conceptul Simona Strungaru Symphonics în cadrul Nopţii Albe a Bucureştiului, interpretând în premieră compoziţia proprie Simfonia I – Gaston, pentru orchestră şi live visuals.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.