RFI: Arafat, despre filmarea de la Colectiv: Voi da răspunsuri concrete după prezidențiale

O plângere penală a fost formulată de grupul civic Reset pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat, pe contul său de Facebook, că va da „răspunsuri concrete” la toate întrebările legate de imaginile de la Colectiv, însă după ce vor fi comemorați cei patru ani de la tragedie și după trecerea perioadei electorale. Arafat susține că o ieșirea publică a sa în aceste zile ar fi „un element perturbator”.

În postarea sa de pe Facebook, Raed Arafat precizează că el le-a solicitat celor de la IGSU să explice și să răspundă acuzațiilor generate de publicarea imaginilor de la intervenția la clubul Colectiv. Secretarul de stat neagă că ar fi contribuit la ascunderea acestor imagini. ”Apreciez că informațiile prezentate de colegii pompieri în cadrul conferinței de presă sunt realiste și corect expuse. Știu că se așteaptă să ies personal să explic mai multe aspecte, mai ales că acuzațiile că aș fi ascuns și eu imaginile au fost lansate în public și continuă să fie difuzate în pofida faptului că și conducerea IGSU, dar și domnul gen. (r) Pop, au afirmat că aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte, nu puteam să ascund ce nu aveam”, a scris Raed Arafat.

El a mai spus că nu va da explicații legate de imaginile publicate de Libertatea până după alegerile prezidențiale. ”Având în vedere că se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emoțional major care trebuie respectat, dar și faptul că se desfășoară procesul electoral pentru alegerea președintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente. Eventualele ieșiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente. ”, a punctat Raed Arafat, adăugând că are răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate.

Autor Mirela Dădăcuș

https://www.rfi.ro/justitie-115402-arafat-filmarea-colectiv-raspunsuri-concrete-prezidentiale

RADIO FRANCE INTERNATIONALE – 25 octombrie