Compania de Drumuri a început lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri

Compania de Drumuri a început lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri la Chitila, pe DN 7 în Ilfov, şi la Coşereni, pe DN 2 în Ialomiţa. Sistemul este importat din Coreea de Sud şi este conceput pentru evitarea evenimentele rutiere soldate cu morţi, datorită capacităţii parapetelor de dispersare a energiilor, cu ajutorul rolelor.
Flavius Pavăl, şeful Direcţiei de Siguranţă a Circulaţiei din CNAIR: După un accident rutier, în care un autovehicul a avut un impact în el şi a fost redirecţiont pe partea carosabilă, acest parapet poate să îşi îndeplinească rolul pentru care este proiectat. Este vorba despre un proiect-pilot de parapete pe rulouri, este cea mai inovativă soluţie de pe piaţă din acest moment. L-am montat acum pe DN7, la ieşire din Chitila, pe pod, în curbă, urmând să montăm şi pe DN2, la ieşire din Coşereni, tot pe pod, tot în curbă.
Realizator: Montarea parapetelor cu rulouri a fost decisă la nivelul Companiei de Drumuri după ce, în 2014, instanţa a decis, prin sentinţă definitivă, acordarea unei despăgubiri record de 1 milion de euro pentru o persoană rănită grav într-o glisieră metalică deformată şi nereparată la timp./denisse

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 octombrie)