Un melc distruge 900 de maşini Mercedes de lux, evaluate la 45 de milioane de euro

O specie ciudată de melc – Xerolenta obvia – a boicotat o comandă de 900 de vehicule de lux din Australia. O plagă a acestui animal, abia prezentă în afara Europei, a apărut în interiorul unor maşini Mercedes-Benz, o categorie nouă și specială, care erau transportate spre această țară.
Deoarece este considerată o specie invazivă, „un pericol agricol și de mediu”, guvernul australian a împiedicat accesul acestui transport de maşini în ţară şi a declarat carantină în porturile Queensland, Noua Țara Galilor de Sud, Victoria și Australia de Vest, de unde maşinile au fost trimis înapoi la Zeebrugge (Belgia).
Conform calculelor companiei, valoarea comenzii distruse – care include mașini sport și berline – este în jur de 50 de milioane de dolari, aproximativ 45 de milioane de euro.
Potrivit portalului australian „Drive” , specializat în automobilism, Mercedes-Benz a anunțat într-un comunicat că „investighează cauza și gestionează procesul în cooperare cu Departamentul Australian al Agriculturii”, o instituție care a avertizat și despre pericolul pe care l-ar reprezenta pentru flora sa acești melci care se hrănesc cu lucernă, trifoi, grâu și orz-, dacă plaga ar fi fost necontrolată și s-ar extinde. (www.elconfidencial.com – 30 octombrie)/rcostea