Probleme constatate de ANPC la unele magazine Carrefour din capitală

În două supermarketuri Carrefour din capitală activitatea raioanelor de comercializare a peștelui refrigerat a fost suspendată, în urma deficiențelor identificate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor; în alte magazine ale rețelei s-au constatat vitrine, cuptoare și congelatoare neigienizate, ustensile uzate, nerespectarea temperaturii de depozitare la carnea de pui refrigerată sau lipsa informării corecte asupra termenului de valabilitate la preparatele culinare.

Carrefour are termen de 48 de ore pentru remedierea problemelor și pentru elaborarea unei calendar rezonabil de înlocuire a componentelor uzate excesiv, a declarat pentru Radio România Actualități președintele ANPC Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu: S-au verificat mai multe magazine de tip supermarket şi hipermarket din mai multe zone ale țării. Această acţiune a avut în vedere acțiunile precedente efectuate în 2018 și 2017 prin care se stabiliseră niște măsuri. Spre surprinderea noastră, nu toate au fost avute în vedere de operatorul economic, motiv pentru care la două dintre punctele de lucru controlate s-a luat măsura complementară a suspendării activității raioanelor de comercializare a peștelui refrigerat. Vorbim de Carrefour Băneasa şi Carrefour Lake din București.

Reporter: În cadrul întâlnirii avute cu reprezentanții ANPC, conducerea Carrefour și-a asumat supravegherea procesului de remediere a problemelor constatate./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 noiembrie