Reuniune informală a noului cabinet condus de premierul Ludovic Orban

Realizator: La această ora are loc la Palatul Victoria o reuniune informală a noului cabinet condus de premierul Ludovic Orban.
Ludovic Orban: Domnule preşedinte, mulţumesc că ne-aţi însoţi la această reuniune informală a guvernului. Vă invit să ne adresaţi câteva cuvine şi oricând consideraţi că există temeiuri serioase să participaţi la şedinţele de guvern vă aşteptăm cu drag. De altfel, oricum o să vă învităm şi la următoarea şedinţă de guvern.
Klaus Iohannis: Mulţumesc, domnule prim-ministru. În primul rând mulţumesc pentru invitaţia de a vă însoţi aici, la prima întrunire informală. Profit de ocazie să vă felicit domnule prim-ministru, onoraţi membri ai guvernului, să vă doresc mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt. Eu sunt convins că va fi unul puternic şi de succes. În acest sens vă doresc numai bine tuturor.
Ludovic Orban: Mulţumim, domnule preşedinte./pvelisar
*
Ludovic Orban: Să-mi permiteţi să continuăm discuţia. Este o reuniune informală a guvernului în care, practic, stabilim câţiva paşi importanţi pe care trebuie să-i parcurgem:procedura de instalare a fiecărui ministru – vă vom comunica programul de instalare al fiecărui ministru. De asemenea, participarea, fie a mea ca premier, de asemenea, participarea preşedintelui României la instalarea unor miniştri din cabinet. Trebuie pregătită ordonanţă de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea guvernului, care trebuie adoptată într-un termne cât mai scurt, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, în măsura în care vom fi gata. De asemenea, vreau să faceţi un inventar de probleme stringente pe care le găsiţi în fiecare minister. De asemnea, să vedem foarte clar actele normative care trebuie adoptate în prima şedinţă de guvern.
Domnule ministru al economiei şi domnule ministru al muncii, să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau, mă rog, adoptată o ordonaţă care să aibă prevederi foarte clare astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe alte acte normative care trebuie pregătite şi adoptate. Mulţumim mass-mediei!/lazard

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 noiembrie)