Mesaj adresat procurorilor de ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu

Noul guvern condus de Ludovic Orban se va reuni mâine în prima ședință săptămânală, cu reducerea numărului de ministere între priorități. Azi membrii cabinetului și-au preluat portofoliile, prilej cu care și-au anunțat prioritățile.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat că își dorește luarea în discuție a existenței secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. El i-a îndemnat pe procurori să se înscrie la selecția pentru ocuparea funcțiilor de conducere la Parchete, subliniind că numirile nu se vor face pe criterii politice sau de prietenie.

Cătălin Predoiu: Adresez un mesaj procurorilor să privească foarte serios și responsabil acest proces de selecție și cred că fiecare procuror care se simte capabil să ducă această misiune înainte, să aducă progres în Ministerul Public, profesionalism, mai bună organizare, să se înscrie. Nu este doar o opțiune. Nu este doar un drept. Eu îi rog să o privească şi ca pe o obligație. Dacă ești bine pregătit, dacă îţi pasă de cetăţeni, dacă îţi pasă de lege, eşti obligat să iei în considerare măcar să te înscrii.

Realizator: În prezent, cele mai importante funcţii de conducere din Ministerul Public, respectiv la Parchetul General, DIICOT şi DNA, sunt ocupate de interimari./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 noiembrie