Revista „Balcanii și Europa” a celebrat 20 de ani de apariții neîntrerupte

În elegantul spațiu al Hotelului Ramada-Majestic, Sala „Ion Luca Caragiale”, a avut loc festivitatea celebrării a 20 de ani de apariții neîntrerupte ale revistei „Balcanii și Europa”, una dintre publicațiile de referință ale mass-media din România.

Evenimentul a fost onorat de prezența unui mare număr de personalități ale vieții publice – diplomați, scriitori, jurnaliști, oameni de cultură, printre care ES d-na Jiang Yu, Ambasador al R.P. Chineze, ES dl. Ambasador Viorel Isticioaia-Budura, reprezentanți ai Ambasadorului R.F. Germania ș.a.

Prezent la eveniment, Emil Constantinescu, fost președinte al României, a amintit importanța unui demers publicistic atât de îndelungat și a evocat activitatea remarcabilă în cadrul revistei a regretatei sale colaboratoare, consilierul prezidențial Zoe Petre. Referindu-se la parcursul revistei „Balcanii și Europa”, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, a remarcat faptul că „nu întâmplător publicația este singura din țară care a primit distincția Meritul Cultural” din partea Academiei Române. 

La rândul său, Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a reliefat relația îndelungată și fructuoasă între forul reprezentativ al mass-media din România și brandul ”Balcanii și Europa”, reliefând, totodată, și aportul NIRO Investment Group, ca susținător al demersului publicistic, la apariția în condiții de policromie a celor 200 de ediții.

De asemenea, cunoscutul scriitor Ștefan Mitroi, unul dintre membrii fondatori ai publicației, a subliniat evoluția constantă a revistei, devenită un reper în mass-media.

În cadrul evenimentului au fost acordate Diplome de Excelență unui număr de colaboratori apropiați ai revistei.