Pe 3 decembrie, de Ziua Internațională a Generozității, românii pun inimă

  • Alături de alte peste 150 de țări, România marchează pentru al treilea an consecutiv Giving Tuesday – o zi pentru a dărui.
  • Anul acesta, Giving Tuesday are loc pe data de 3 decembrie și își propune să îi încurajeze pe români să facă fapte bune
  • La nivel internațional, Giving Tuesday a adunat acte de generozitate alături de persoane publice foarte cunoscute precum Michelle Obama, Ellen deGeneres, Meghan Markle, Jimmy Kimmel și Selena Gomez.

Giving Tuesday este o mișcare globală care promovează faptele bune și inițiativele de caritate și solidaritate. Ideea s-a născut în Statele Unite ca un răspuns la Black Friday și Cyber Monday și ne încurajează pe fiecare dintre noi să donăm, fie că vorbim de bani, timp, resurse sau chiar vocea noastră. Dorința Giving Tuesday România este de a încuraja românii să facă gesturi de generozitate pentru a îmbunătăți viața comunităților și implicit a lor.

Anul acesta, Giving Tuesday se sărbătorește pe 3 decembrie, zi în care toți românii sunt încurajați să pună inimă în tot ceea ce fac și să se implice în proiecte de caritate și solidaritate. În ediția de anul trecut, peste 100 de inițiative locale s-au alăturat mișcării #GivingTuesday, aducând clipe de zâmbet mai multor familii nevoiașe sau grupuri defavorizate de bătrâni și copii.

La nivel național, faptele bune se adună sub hashtag-ul oficial #puneinimă, iar poveștile celor 8 ambasadori sunt surse de inspirație și ocazii de implicare.  Ambasadorii ediției din 2019 a Giving Tuesday România sunt: Amalia Enache, Andrei Stupu, Andrei Ștefan, Cristina Hurdubaia, Diana Lupu, Oana Brătilă, Vasi Rădulescu și Dana Gonț.

“Fiecare dintre noi are o definiție personală a generozității, în funcție de experiențele anterioare. În cadrul Giving Tuesday, prin generozitate ne referim la a fi atenți la cei din jurul nostru și a le oferi sprijin celor care au nevoie de ajutor. Putem oferi timpul nostru, bani, resurse, sânge sau chiar un zâmbet. Iar atunci când suntem generoși avem parte de o stare de bine greu de descris sau de egalat. Anul acesta, pe 3 decembrie, vă încurajez să vă acordați un moment de răgaz și să ajutați un om în nevoie sau să sprijiniți o cauză dragă vouă. Și desigur, să repetați acest gest și în zilele obișnuite. Iar pentru inspirație intrați pe givingtuesday.ro sau urmăriți pagina de facebook Giving Tuesday România. Împreună vom face comunitatea, orașul, țara și lumea în care trăim un loc mai bun.” spune László Bodor, Cofondator Asociația Envision.

Asociația Envision – promotor al mișcării în România – invită organizații non-profit, instituții ale statului, grupuri de inițiativă, companii și persoane fizice să ia parte la fenomenul global Giving Tuesday. Acestea sunt încurajate să-și înscrie inițiativele pe givingtuesday.ro și să-și anunțe implicarea pe propriile canale folosind hashtagul #puneinimă și #GivingTuesdayRo în comunicare pentru a crea o hartă a implicării și a generozității. Tu ce faci pe 3 decembrie?

În România, Giving Tuesday este reprezentat de Asociația Envision, organizație neguvernamentală înființată în 2012 cu scopul de a promova implicarea socială și de a crea punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face.  Partenerii media ai Giving Tuesday România sunt: Europa FM și Libertatea.

Despre #GivingTuesdayRO – o zi pentru a dărui

#GivingTuesdayRO – o zi pentru a dărui face parte dintr-o mișcare internațională care dorește să instituie la nivel global o zi a generozității și implicării sociale. #GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a rețelelor sociale, aducând împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a se implica în comunitate. Din 2017 #GivingTuesday se sărbatorește și în România. Mai multe informații pe givingtuesday.ro.