Salariul minim va fi majorat, astfel încât să nu dăuneze economiei – a explicat premierul Ludovic Orban

Salariul minim va fi majorat, dar astfel încât să nu dăuneze economiei – a explicat astăzi premierul Ludovic Orban. El a precizat că încă mai este nevoie de analize serioase.
Ludovic Orban: Sigur că vom crește salariul minim, dar vom crește salariul minim astfel încât să facem bine economiei și în niciun caz să nu creăm o frână sau un handicap pentru mediul de afaceri. O altă situație, în nicio țară europeană nu există raportul între salariul mediu în sectorul public și salariul mediu în sectorul privat care este în România, în care salariul mediu în sectorul public să fie mai mare decât în sectorul privat. Sigur, să fie liniștiţi angajații din sistemul public, că nu tăiem niciun salariu, dar pe de altă parte principala preocupare este să creezi dezvoltare economică, un mediu de afaceri în care companiile să-și permită să plătească și, de asemenea, să generezi o mână de lucru, care să permită cu adevărat crearea de locuri de muncă bine plătite.
Realizator: Premierul a făcut această declaraţie la lansarea „Topului naţional al firmelor private din România”, unde a dat asigurări că guvernul său va susţine mediul de afaceri./pvelisar/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 noiembrie)