În România s-au deschis secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale

În România, la această oră, se deschid secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale. 14 candidaţi sunt înscrişi în cursa electorală, între care doi independenţi. Alegerile din acest an înregistrează mai multe premiere.

Programul de votare poate fi prelungit până la miezul nopţii, dacă mai sunt alegători care aşteaptă la rând. Românii din străinătate pot vota pe parcursul a trei zile. Şi tot în premieră, diaspora poate alege preşedintele prin corespondenţă. Pentru primele informaţii despre desfăşurarea alegerilor mergem acum la Biroul Electoral Central, unde se află colega noastră Alina Stănuţă. Bună dimineaţa, Alina!

Reporter: Bună dimineața! Pe teritoriul României s-au organizat 18.748 de secții de votare, unde sunt așteptați toți cetățenii cu drept de vot. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.156 de cetăţeni. Alegătorii pot vota la secţia de votare la care este arondată strada unde își au domiciliul sau reședința.

Dacă vă aflați în altă localitate, astăzi puteți vota la orice secție din localitatea respectivă. Informații privind secția de votare la care sunteți arondat puteți afla online, la adresa registrulelectoral.ro.

Programul de vot se va încheia astăzi, la ora 21:00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59, dacă la ora 21:00 se află persoane în secția de votare sau la rând în afara secției de votare. Aici, la Biroul Electoral Central, se adună toate datele din țară și din străinătate privind prezența la vot.

Informațiile despre prezența alegătorilor la secții, precum și cele legate de rezultatele parțiale vor fi afișate în timp real pe site-ul BEC și vor fi comunicate de autorități. Primul anunț oficial privind prezența la vot va fi făcut la ora 9:30. Până atunci, presa nu are acces în sediul Biroului Electoral Central./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 noiembrie