Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se va întâlni săptămâna viitoare la Casa Albă cu preşedintele american, Donald Trump

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se va întâlni săptămâna viitoare, la Casa Albă, cu preşedintele american, Donald Trump. Se aşteaptă ca liderul american să ridice, din nou, problema contribuţiilor statelor membre la Alianţă, iar printre temele de discuţie anunţate sunt eforturile NATO de a combate terorismul şi securitatea cibernetică.

Reporter: Întâlnirea Trump – Stoltenberg de la Casa Albă va fi cu atât mai interesantă, cu cât va avea loc la exact o săptămână de la evaluarea președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a declarat pentru revista „The Economist” că NATO a intrat în moarte cerebrală.

El a citat atunci o lipsă de coordonare între Statele Unite și Europa, în general, în contextul invaziei în nordul Siriei a Turciei, un membru-cheie al alianței militare. Vizita lui Stoltenberg la Casa Albă va avea loc a doua zi după cea a președintelui turc Erdoğan.

Casa Albă spune că Donald Trump şi Jens Stoltenberg vor discuta, de asemenea, despre contraterorism, securitatea cibernetică și protejarea infrastructurii civile. Secretarul general NATO va avea în aceeași zi convorbiri cu secretarul de stat Mike Pompeo și cu membri ai Congresului./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 noiembrie