Este plină de proiecte şi, în plus, planifică o călătorie la Los Angeles pentru a urmări îndeaproape filmarea unei pelicule-documentar despre viața sa. În acelaşi timp, este atât de „sugestibilă” încât are nevoie de un administrator (numit de Curte) care să garanteze gestionarea bunurilor și a afacerilor curente. La venerabila vârstă de 91 de ani, Gina Lollobrigida, „Bersagliera”, pierde propria bătălie, iar Curtea de Apel din Roma respinge apelul pe care actriţa l-a depus împotriva deciziei anterioare a aceleiaşi Curţi de a institui unui tutore care s-o ajute.
Decizia judecătorilor Gisella Dedato, Paolo Russo și Elisabetta Pierazzi a fost luată în baza sfaturilor expertului Paola Cavatorta care, după o serie de convorbiri personale, a dat verdictul. „Lollo”, deși „lucidă” și „autoritară” în domeniul artistic, pare „vulnerabilă” la orice altceva, cu „momente de autentică dezorientare în spațiu-timp provocate, în mare parte, de teme persecutorii”, scriu judecătorii. Intactă în abilitățile sale „socio-relaționale” apare „fragilă” în toate celelalte domenii ale vieții. Actrița, explică magistraţii, ”oferă sieşi și celorlalți iluzia de a-şi stăpâni perfect de bine viaţa si afacerile, în timp ce înțelegerea realității care o înconjoară este sumară, iar judecățile sale actuale sunt superficiale”. Plină de viață și de energie când vine vorba de evocarea unor episoade din trecutul său artistic, devine în schimb „confuză” atunci când vine vorba de teme cotidiene. Activele dvs. imobiliare? Diva ignoră aceste aspecte. Companiile care se ocupă de asta? Nici aici, „Lollo” nu știe să răspundă: „A oferit răspunsuri incomplete, uneori confuze, fără să-și amintească date legate de venituri, costuri și rentabilitatea reală a companiilor deţinute”. Cu alte cuvinte, actrița depinde de asistentul său, Andrea Piazzolla.
În ceea ce privește rudele, asistate de avocatul Michele Silveri Gentiloni, s-au limitat să declare: „Concluziile la care a ajuns Curtea de Apel ne amintesc că procesele au loc în sălile de judecată și nu în studiourile de televiziune”. Trebuie reamintit că aceleaşi rude, mai precis Milko Skofic Jr., singurul moştenitor al averii Ginei Lollobrigida, a cerut în trecut să fie singurul administrator al banilor mamei sale, motivând că aceasta sa nu mai este capabilă să se ocupe singură de afaceri şi că secretarul şi asistentul divei ar profita de averea ei. (www.corriere.it – 8 noiembrie)/cpaunel/rcostea