Se apropie ziua cu cele mai mari reduceri din an – Black Friday, „Vinerea Neagră”, mai ales cele online – desfăşoară campania vineri, altele însă au anunţat că o vor prelungi până spre finalul acestei luni. Printre cele mai căutate sunt produsele IT, electrocasnicele sau hainele.
Reporter: Florentina Varga – Reprezentanţii din domeniul vânzărilor online spun că se pregătesc intens pentru această zi, negociind preţurile chiar şi 10 luni, investind, totodată, în logistică şi firme de curierat. Iulian Stanciu, director executiv al unei mari companii online, explică:
Iulian Stanciu: Am avut probleme cu site-ul, pentru că nu ne aşteptam la un trafic atât de mare şi pe urmă ne-am pregătit din ce în ce mai bine. Vânzările au avut un trend crescător – 460 de milioane de roni, în 2018. Pe tot parcurul anului negociem împreună cu furnizorii şi atragem nişte bugete. Preţul produselor, comparativ cu competiţia, este cu 15% în medie mai mic în ziua de Blak Friday.
Reporter: Pe de altă parte, comisarii ANPC atrag atenţia să fim atenţi la caracteristicile produselor. Horia Constantinescu, preşedinte Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor:
Horia Constantinescu: Este greu şi pentru noi să depistăm la o simplă trecere în revistă. Verificaţi cu grijă toate aspectele legate de achjziţie, de termenul la care produsul, de garanţia acestuia şi, mai ales, de calitate.
Reporter: Comisarii ANPC spun că preţul produselor dorite trebuie urmărit minim 30 de zile, pentru a observa dacă într-adevăr sunt reduceri.
Realizator: Potrivit tradiţiei americane, Black Friday, sau Vinerea Neagră, este ziua cu cele mai mari reduceri din an şi are loc în ultima vineri din luna noiembrie./eendrefy/sdm2

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 noiembrie)