Proiect pentru modernizarea sistemului de acces la metrou

La Bucureşti, călătoria cu metroul poate fi plătită de astăzi cu cardul, cu telefonul mobil şi chiar cu ceasul inteligent, printr-un proiect pilot care se derulează în 9 dintre cele 53 de staţii ale reţelei de metrou.

Este vorba despre cele mai aglomerate staţii de pe Magistralele M 1 şi M 2, iar peste aproximativ 3 luni, după finalizarea testelor, facilitatea va fi extinsă la toate cele 53 de staţii, a anunţat Ciprian Nicolae, şef de departament în cadrul Băncii care a implementat plata electronică la metrou:

Ciprian Nicolae: Călătorul, când intră în staţia de metrou, îşi apropie propriul card bancar, fie el Master Card, Visa, emis oriunde în lume, de semnul contactless existent la poarta de acces, se uită pe ecran că mesajul este liber şi în momentul acela poarta i se deschide şi poate intra la metrou. Dacă cumva ecranul devine roşu, înseamnă că tranzacţia nu este aprobată şi trebuie să verifice statusul cardului pe care îl deţine, dacă este un card valid, dacă are bani pe el.

Realizator: Pentru plata cu cardul la metrou nu se percepe comision. Întregul proiect pentru modernizarea sistemului de acces la metrou a costat 180 de milioane de lei, programul fiind finanţat din fonduri europene, precizează reporterul nostru Alexandru Lancuzov./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 noiembrie