12 hectare din Parcul IOR al Capitalei vor reintra în domeniul public

12 hectare din Parcul IOR al Capitalei vor reintra în domeniul public, a stabilit ca primă instanţă Curtea de Apel Bucureşti, în urma unui proces deschis de Primăria Sectorului 3.

Sentinţa demonstrează că hotărârea de retrocedare a fost luată ilegal, acum 14 ani, de edilul-şef al capitalei, Adriean Videanu, consideră primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă. El mai spune că va face toate demersurile pentru ca vinovaţii să ajungă în faţa instanţei şi să plătească pentru faptele lor.

Robert Negoiţă: Statul român începe să demonstreze că este mai puternic decât mafia retrocedării terenurilor. Avem hotărâre judecătorească. Procesul pe care l-am intentat noi, ca Primărie Sector 3, în care decizia spune aşa: „Admite cererea de chemare în judecată şi constată nulitatea absolută a dispoziţiei adminstrative nr. 4333 din 18.05.2005 a primarului general al municipiului Bucureşti”. Cele 12 hectare, care au fost retrocedate ilegal în Parcul IOR, vor deveni domeniu public prin această hotărâre a instanţei de judecată.

Realizator: Robert Negoiţă şi-a exprimat speranţa că proprietarii actuali ai terenului din Parcul IOR nu vor face recurs, precizând că procesul deschis, în urmă cu trei ani, de Primăria Sectorului 3 a fost câştigat pe fond la Curtea de Apel, ne-a transmis reporterul nostru, Atena Teognoste./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 noiembrie