Debut cu dreptul în campania spre Euro2021

La Timişoara, într-o sală arhiplină, naționala feminină de baschet a României a pornit cu o  victorie în drumul spre EuroBasket 2021.

Fetele noastre au învins reprezentativa Danemarcei cu scorul de 70-55 , în primul meci din campania de calificare la Campionatul European. „Tricolorele” au controlat partida de la un capăt la altul (26-14, 39-29, 58-44, 70-55).

„Apărarea a făcut diferența, am juat bine, am recuperat mult. Pentru mine a fost extrem de emoționant să joc acasă, la Timişoara, publicul a fost minunat, am avut emoții, au fost mulți fani și mulți prieteni. Meciul din Cehia este foarte greu, suntem conștiente de asta, ne dorim să-l câștigăm, apoi putem să ne facem calcule pentru turneul final” – Annemarie Godri-Părău, componentă a naționalei României de baschet.

„E o victorie importantă, care ne dă un moral bun pentru ce va urma. Au venit oameni de la 100 kilometri distanță să ne vadă, e impresionant. Am simțit din plin energia publicului. Fiecare meci este greu pentru noi, mă bucur că am reușit să începem cu bine, orice victorie ne dă încredere. Meciul următor va fi foarte greu” – Gabriela Mărginean, componentă a naționalei României de baschet.

”Știam că va fi greu, mereu primele meciuri sunt grele. A fost jocul de debut pentru mine, pe banca tehnică a naționalei Ronâniei și sunt entuziasmat că am câștigat. Este foarte important. Partida de la Praga este dificilă, lumea știe că Cehia are o echipă puternică, dar eu am încredere în echipa mea” – Ayhan Avci, selecționerul naționalei feminine de baschet a României.

Naționala României va susține cel de-al doilea meci din preliminariile EuroBasket împotriva selecționatei Cehiei, duminică, la Praga.
Din grupa României mai face parte reprezentativa Italiei. Câştigătoarea grupei se califică la Campionatul European ce va avea loc în Spania şi Franța. Cele mai bune şase locuri 2 din totalul de nouă grupe se califică, deasemenea, la turneul final.