Miss Universe Romania 2019

Dupa un an de absenta Romania revine in Miss Universe – Dorina Chihaia frumoasa antreprenoare care ne va reprezenta tara in cadrul Miss Universe 2019 din Statele Unite

Cine este frumoasa antreprenoare care va reprezenta Romania intr-o rochie creata de Catalin Botezatu in cadrul competitiei Miss Universe 2019 din Atlanta, Statele Unite

 

 

  • Celebrand in acest an a 68-a editie, Miss Universe, cea mai importanta si prestigioasa competitie internationala de frumusete, se va desfasura in acest an in Statele Unite ale Americii in perioada 28 noiembrie – 9 decembrie. Marea finala va avea loc in Atlanta in data de 8 decembrie si va fi transmisa in direct de catre posturile tv internationale FOX si Telemundo, dar si online pe facebook.com/MissUniverseRomania. In competitie vor fi prezente 90 candidate din tot atatea tari, marele premiu fiind in valoare de aproximativ 250.000 de dolari americani.

Cine este Dorina Chihaia, reprezentanta Romaniei in Miss Universe 2019 si de ce este ea remarcabila:

  • Dorina are 26 de ani, 75 m inaltime iar dimensiunile sale sunt 89-61-90. Dorina este nascuta in Bucuresti, a locuit in Iasi pana in anul 2015, iar in prezent locuieste de 4 ani in Shanghai, China.
  • Dorina este poliglota, fiind singura dintre cele 90 de concurente prezente in Miss Universe 2019 care vorbeste fluent 5 limbi: romana, engleza, chineza, italiana si spaniola.
  • Dorina a absolvit studiile de licenta din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si studiile de masterat din cadrul Koguan Law School a Universitatii Shanghai Jiao Tong din Shanghai, China, una dintre cele mai prestigioase universitati din China dar si din lume, fiind clasata pe locul 56 in topul celor mai bune 100 de universitati din intreaga lume.
  • In 2017 Dorina a fost premiata in Parlamentul Romaniei ca finalista la categoria „Alte Continente” in cadrul Galei Ligii Studentilor Romani din Strainatate.
  • Din punct de vedere profesional, Dorina si-a inceput activitatea in 2014 ca si avocat in cadrul uneia dintre cele mai prestigioase firme de avocatura din Florenta (Italia). In 2015 dupa ce s-a mutat in China, a activat ca si consultant in cadrul unei companii specializate in comert international, in Shanghai (China). Fiind pasionata de diplomatie, drept international si relatii internationale, Dorina a decis sa se perfectioneze in aceste domenii ocupand in 2017 postul de Asistent al Consulului Romaniei din cadrul Consulatului Romaniei din Shanghai (China) iar in 2018 postul de membru al Comisiei Economice si Sociale a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Asia si Pacific (United Nations ESCAP) in Bangkok (Tailanda), fiind singura aleasa dintre 600 de candidati. Incepand cu 2019 Dorina face primii sai pasi catre antreprenoriat, infiintand in Shanghai (China) o companie specializata in promovarea turismului romanesc si a traditiilor romanesti in China, avand ca si obiectiv atragerea turistilor chinezi dar si a investitorilor chinezi in Romania.
  • Inafara faptului ca este antreprenoare, Dorina este si reprezentanta Romaniei in cadrul organizatiei internationale „The World Youth Leaders”, o organizatie ce aduce impreuna tineri lideri din diferite tari si regiuni ale lumii ce desfasoara o activitate remarcabila la nivel international in domenii precum știință, tehnologie, cultură ș.a.m.d.
  • Fiind adepta unui mod de viata cat mai sanatos, Dorina isi perfectioneaza permanent conditia fizica, frecventand sala de fitness 5 zile pe saptamana si practicand boxul si artele martiale.
  • Cea mai mare pasiune a Dorinei este lectura, citind si acumuland zilnic cunostinte noi care sa o ajute sa se dezvolte intelectual si profesional. Dorina mai este pasionata si de vioara, dans si calatorii.
  • Ca si experienta in domeniul competitiilor internationale de frumusete, Dorina a mai reprezentat Romania in cadrul competitiei Miss Imperial 2018 organizata in Shanghai, China.
  • Dorina este autorul articolului ”16+1: Promises and Pitfalls for EU-China Trade Negotiations in the Context of One Belt One Road Cooperation”, aparut in 2019 in numarul 26 al revistei „Lext et scientia International Journal” publicata de Editura Universitatii Nicolae Titulescu.
  • „Sunt extrem de fericita ca am reusit sa-mi implinesc inca un vis, acela de a-mi reprezinta tara in cadrul celei mai importante competitii internationale de frumusete din lume – Miss Universe. Ma simt extrem de onorata sa reprezint Romania in cadrul Miss Universe 2019, fiind perfect constienta de responsabilitatea pe care o am de acum inainte fata de tara mea. Ma voi folosi de acest eveniment mondial si de experienta mea ca si reprezentant al Romaniei in alte numeroase evenimente si organizatii internationale, pentru a promova turismul, traditiile si cultura Romaniei in fata a miliarde de spectatori si telespectatori din intreaga lume. Promit sa fac tot ceea ce imi sta in putere sa promovez Romania cat mai eficient si sa ma clasez pe un loc cat mai bun in cadrul competitiei. Le sunt profund recunoscatoare si le multumesc din suflet tuturor celor care au avut incredere in mine si m-au sustinut de la bun inceput, familiei mele pentru incredere si suport, agentiei ExclusivEvent pentru ca m-au considerat cea mai potrivita pentru aceasta misiune, domnului Catalin Botezatu pentru minunanta rochie de seara pe care o voi purta pe scena marii finale Miss Universe 2019 din Statele Unite dar si tuturor prietenilor si sponsorilor care ma vor ajuta sa facem impreuna o imagine cat mai buna Romaniei in acest eveniment grandios. – ne-a declarat Dorina ChihaiaMiss Universe Romania 2019
  • „Tinand cont de educatia si experienta sa profesionala remarcabila, Dorina Chihaia este fara indoiala una dintre cele mai pregatite delegate a Romaniei care au ne-au reprezentant tara intr-o competitie internationala de frumusete pana in acest moment. Dorina are inteligenta, frumusetea si toate calitatile necesare pentru a face o imagine cat mai buna Romaniei in cadrul competitiei Miss Universe. Credem in potentialul ei si o vom sprijini cu tot ceea ce este nevoie pentru ca Romania sa se claseze pe un loc cat mai bun in cadrul competitiei. Dorina este un model demn de urmat de catre toate romancele frumoase care isi doresc sa se remarce in acest domeniu si sa promoveze valorile Romaniei peste hotare!” ne-a declarat Ernest Hadrian Böhm reprezentantul agentiei ExclusivEvent si presedintele Miss Universe Romania
  • Toti romanii sunt invitati sa urmareasca evolutia Dorinei din perioada 28 noiembrie – 9 decembrie 2019 din Statele Unite ale Americii, vizitand pagina oficiala de facebook Miss Universe Romaniafacebook.com/MissUniverseRomania – pagina unde vor putea vota Romania si vor putea vedea cele mai noi si mai fierbinti poze si filmari postate zilnic. Avem nevoie de cat mai multe voturi si like-uri pe pagina de facebook din partea romanilor pentru a o sustine pe Dorina in cursa pentru castigarea coroanei Miss Universe 2019! Like-urile si voturile de pe paginile de facebook oficiale vor fi luate in calcul la punctajul final al competitiei din Atlanta!