Guvernul va finaliza până luni calculele pentru creşterea salariului minim brut pe economie în 2020

Guvernul va finaliza până luni calculele pentru creşterea salariului minim brut pe economie în 2020. Premierul Ludovic Orban a spus că decizia se va baza pe indicatori economici şi va ţine cont de discuţiile cu partenerii sociali.
Ludovic Orban: Vom avea formulele care se bazează pe realităţi economice, pe indicatori economici obiectivi. Evident, vom vedea în dezbaterile pe care le avem cu societatea civilă, cu patronatele, cu sindicatele care va fi rezultatul, ce argumente au şi ei privitor la salariul minim pe economie şi vom ajunge la un rezultat.
Realizator: Ludovic Orban a mai anunţat că în iunie anul viitor va fi dată în folosinţă Magistrala 5 de metrou, care va face legătura dintre cartierul Drumul Taberei şi centrul Capitalei. Mai trebuie finalizate patru staţii din cele 10. Tot ieri, şeful Executivului a fost prezent şi în judeţul Olt, la începerea construcţiei tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova-Piteşti. Iar în cadrul unei scurte vizite la Uzinele Dacia Renault din Mioveni el a mai declarat că programul Rabla va continua şi că este posibilă chiar o mărire – la 70 de mii – a numărului de maşini care pot fi cumpărate prin acest program./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 noiembrie)