Bergoglio îl întâlnește pe împăratul Naruhito. După Nagasaki și Hiroshima: „Părinții mei au plâns”

În vizita privată la împăratul japonez Naruhito, în Palatul Imperial de la Tokyo, Papa Francisc a vorbit din nou despre acele zile groaznice din 1945, când bombele atomice au fost aruncate asupra oraşelor Nagasaki și Hiroshima. Potrivit unor surse prezente la întâlnire, Bergoglio, care avea atunci 9 ani, a spus că și-a văzut părinții plângând.

Deja zilele trecute, Papa, aflat în vizită în cele două orașe martire ale holocaustului nuclear a lansat un apel: „Deţinerea armelor este la fel de imorală ca şi utilizarea lor”, a spus Pontiful, reamintind de apelul istoric pentru dezarmarea nucleară lansat la Vatican în 2017. „Este o crimă” și „vom fi judecați pentru acest lucru”. „Nu trebuie să mai fie niciodată război, nu trebuie să mai auzim vreodată urletul armelor, şi nici nu trebuie să mai existe atâta suferință!”

Un mesaj salutat de Naruhito care i-a mulțumit Papei şi pentru întâlnirea pe care pontiful a avut-o cu victimele triplului dezastru care a avut loc pe 11 martie 2011 (cutremurul cu magnitudine 9 care a generat tsunamiul ulterior și accidentul la centrala nucleară de la Fukushima). Incidentul a provocat 18.000 de morți și evacuarea a peste 50.000 de persoane.

https://www.rainews.it/dl/rainews/media/Bergoglio-incontra-imperatore-Naruhito-Nagasaki-Hiroshima-ho-visto-piangere-i-miei-genitori-d3666496-f081-4674-9306-42c0550e73bd.html

Traducerea: Cătălina Păunel

RAINEWS (Italia) – 25 noiembrie