Miliardarul Michael Bloomberg a anunţat că vrea să candideze la alegerile prezidenţiale care vor avea loc anul viitor în Statele Unite

Omul de afaceri a emis duminică un comunicat, potrivit căruia dorește să devină candidatul Partidului Democrat – transmite agenţia de ştiri maghiară, MTI.

În documentul publicat pe Twitter, omul de afaceri de 77 de ani şi-a motivat decizia de a candida prin necesitatea de a-l învinge pe Donald Trump şi cu dorinţa sa de a „reconstrui America”. „Am încredere că experienţa mea de om de afaceri, lucrător în administraţie, şi filantrop fac posibil să câştig” – scrie Michael Bloomberg, cel care a fost şi primarul New York-ului. Acesta a adăugat: „miza nu ar putea să fie mai mare, trebuie să obţinem victoria”. Bloomberg a declarat încă din luna martie că nu doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, mai mult, vrea să se retragă din politică. La începutul lunii noiembrie însă, un colaborator de-al său a declarat presei că acesta se gândeşte la posibilitatea de a candida la funcţia supremă în stat. Omul de afaceri la data de 21 noiembrie şi-a depus oficial actele necesare pentru candidatură în statul Alabama.

Până în prezent 17 politicieni s-au înscris în cursa pentru a fi candidaţi ai Partidului Democrat. Blommberg a afirmat de mai multe ori că nu consideră pe niciunul dintre aceştia suficient de puternic pentru a-l învinge pe Donald Trump. Preşedintele în exerciţiu a reacţionat imediat la anunţul făcut de Blommberg şi a declarat că „nu am o dorinţă mai mare decât să concurez cu micuţul Michael”.

Michael Bloomberg s-a născut în statul american Massachusetts şi şi-a început cariera ca expert financiar pe Wall Street, după care a creat una dintre cele mai mari agenţii de ştiri din lume, care îi poartă numele. Între anii 2001 şi 2013 a fost primarul New York-ului şi a fost unul dintre cei mai mari finanţatori al unor cauze sociale. A acordat sume consistente pentru dezvoltarea învăţământului, a sistemului sanitar şi pentru protecţia mediului înconjurător. După datele magazimului Forbes, se situează pe locul nouă în topul celor mai bogați americani, averea estimată a acestuia fiind de 58 de miliarde de dolari.

Székely Ervin, Rador