Raed Arafat a declarat că România va trimite, în Albania, o echipă de salvare formată din 52 de pompieri, un medic și un asistent medical

România urmează să trimită o echipă de salvare în Albania, pentru a veni în sprijinul celor afectaţi de seria de cutremure produsă în ultimele ore, soldată cu cel puţin şapte morţi şi peste 150 de răniţi. Autorităţile de la Tirana au mobilizat salvatori în zonele unde, sub clădirile prăbuşite, s-ar putea afla oameni. Constanţa Comănici urmăreşte care sunt efectele celui mai puternic seism din ultimii 30 de ani, din Albania.
Reporter: Primul cutremur s-a produs cu câteva minute înainte de 4:00 dimineața, 5|:00 ora României, iar al doilea, două ore mai târziu. Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, oamenii au ieșit în stradă, mulți cu atacuri de panică, iar cei răniţi au ajuns la spital. Mai multe clădiri din Tirana s-au prăbușit sau riscă să cadă, iar autoritățile au început deja evacuarea celor aflați în pericol. Ţara noastră a răspuns rapid apelului lansat de Guvernul albanez, prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Peste aproximativ două ore o echipă românească va decola către Albania, după cum a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
Raed Arafat: Vor pleca 52 de pompieri cu echipamentele lor și vor fi însoțiţi de un medic și un asistent medical din cadrul SMURD București, iar dacă va fi nevoie de suplimentare, aici autoritățile albaneze decid şi pot chema şi alte echipe din alte țări.
Reporter: Salvatorii aflaţi în zonele sinistrate caută posibile victime sub dărâmături. Cutremurul a fost resimțit la sute de kilometri distanță, în regiuni din sud-estul Italiei, dar și în Bosnia Herțegovina sau în Serbia.
Realizator: Un alt cutremur, de 5,4 pe scara Richter, s-a produs cu puţin timp în urmă în Bosnia Herţegovina, la 75 de kilometri sud de capitala Sarajevo. Reuters precizează că până acum nu au fost semnalate victime sau pagube materiale./cmorozanu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 noiembrie