MotiActiv – noua aplicatie mobila pentru persoanele care folosesc scaune rulante

Bucuresti, 28 noiembrie 2019 – Fundatia Motivation Romania anunta lansarea aplicatiei mobile MotiActiv, dedicata persoanelor care folosesc scaune rulante, membrilor familiilor acestora si altor profesionisti din domeniul dizabilitatii. Aplicatia transmite saptamanal informatii despre un stil de viata activ si sanatos in scaun rulant. MotiActiv poate fi descarcata gratuit din Google Play, urmand link-ul http://bit.ly/MotiActiv. Momentan, aplicatia este compatibila cu sistemele de operare Android, urmand a fi dezvoltata si versiunea iOS.

Aplicatia MotiActiv include articole pe teme de interes pentru utilizatorii de scaune rulante, precum: mentinerea sanatatii, tipuri de scaune rulante, sfaturi legate de aspecte emotionale si sexualitate, accesibilitate, stil de viata – calatorii, educatie, drepturi si obligatii. Articolele sunt scrise de o echipa care include instructori de viata independenta, kinetoterapeuti si alti specialisti cu experienta in lucrul cu persoane cu dizabilitati. In plus, aplicatia permite setarea de alarme cu privire la consumul zilnic de apa si schimbarea pozitiei in scaunul rulant pentru reducerea presiunii, actiuni simple si cu un impact puternic in mentinerea sanatatii persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

Stim ca una dintre recomandarile cele mai importante in cazul persoanelor care au o dizabilitate dobandita, deci care ajung sa foloseasca scaune rulante ca urmare a unor accidente, se refera la interventia timpurie. E foarte important ca atat persoana in cauza, cat si familia, sa primeasca informatii corecte si sa fie pregatite sa gestioneze situatiile care pot aparea. Stim din experienta noastra si a persoanelor care au participat de-a lungul timpului la programele noastre, ca uneori este dificil sa adreseze intrebari despre subiecte care le intereseaza, asa ca am decis sa venim in intampinarea nevoii de informare corecta prin aplicatia MotiActiv. Cu ajutorul acesteia, ne dorim sa contribuim la prevenirea complicatiilor medicale si a izolarii si sa facilitam parcursul spre o viata independenta.”, a declarat Erika Garnier, coordonator al serviciilor dedicate utilizatorilor de scaune rulante in cadrul Fundatiei Motivation Romania.

 Utilizatorii au posibilitatea sa intre in legatura cu echipele Motivation direct din aplicatie, prin apelarea gratutita a numarului utilizatorului de scaun rulant 0800.030.762, disponibil de luni pana vineri, in intervalul 09.00 -16.00.

Aplicatia MotiActiv a fost dezvoltata in cadrul proiectului Mentorat, instruire, sprijin si implicare pentru viata independenta in scaun rulant, derulat de Fundatia Motivation Romania in perioada 1 decembrie 2018 – 30 noiembrie 2019, cu sprijinul financiar al ING Bank Romania, prin programul ”Adopta un proiect!”. In cadrul aceluiasi program, Motivation a schimbat in bine viata a 209 persoane cu dizabilitati locomotorii prin donatii de scaune rulante potrivite, sesiuni de instruire pentru sanatate si viata activa in scaun rulant si sesiuni de mentorat.

 ***
Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Serviciile pe care le ofera acopera o gama larga de nevoi, de la evaluare si echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare activa si instruire pentru viata independenta alaturi de un instructor in scaun rulant, consultanta pentru accesibilizarea spatiilor si sport adaptat. Pana in prezent, Motivation a redat libertatea de miscare si speranta intr-o viata implinita pentru mai mult de 23,000 de persoane cu dizabilitati din Romania. Mai multe informatii pe www.motivation.ro.

 ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 34 de milioane de clienti. Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.

In Romania, misiunea se reflecta in actiunile de responsabilitate sociala prin contributia la pilonii strategici de educatie financiara si antreprenoriat, dar si prin competitia Adopta un proiect, un program anual ce isi propune sustinerea comunitatilor locale si a persoanele care se afla in situatii dificile

RADOR (28 noiembrie)