Rezultatele finale pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, anunţate de purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoţescu

Realizator: Dăm acum legătura la Biroul Electoral Central, unde purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mircea Preoţescu, anunţă rezultatele finale pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Mircea Preoţescu: Bună ziua! Vă comunic rezultatul final al votării pentru alegerea președintelui României din data de 24 noiembrie, în urma înregistrării la Biroul Electoral Central al tuturor proceselor verbale de constatare și centralizare a rezultatelor votării întocmite de Birourile Electorale Județene, Birourile Electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, Biroul Electoral pentru secțiile de votare din străinătate și Birourile Electorale ale secțiilor de votare.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne este de 10.031.762, reprezentând 54,86% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente. Total voturi valabil exprimate: 9.849.057, reprezentând 98,18% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne. Total voturi nule: 182.648, reprezentând 1,82% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne.

Situația voturilor valabil exprimate pe candidați este următoarea: Klaus Werner Iohannis a obținut 6.509.135 de voturi valabil exprimate, reprezentând 66,09% din totalul voturilor valabil exprimate; Vasilica Viorica Dăncilă a obținut 3.339.922 de voturi valabil exprimate, reprezentând 33,91% din totalul voturilor valabil exprimate. În consecință, candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate la alegerile pentru funcția de președinte al României din data de 24 noiembrie 2019 este domnul Klaus Werner Iohannis. Vă mulțumesc!

Realizator: A fost purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoțescu, care a anunțat rezultatele finale pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, așadar, Klaus Iohannis 66,09%, iar Viorica dăncilă 33,91%. În continuare Curtea Constituțională urmează să valideze, joi, aceste rezultate./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 noiembrie