RADIO FRANCE INTERNATIONALE: Klaus Iohannis, către PNL: Autosuficiența ar fi cea mai mare greșeală

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că după succesul de la alegerile prezidențiale, autosuficiența din partea PNL ar fi cea mai mare greșeală. Șeful statului atrage atenția că deși PSD a ”încasat-o de trei ori”, acesta a fost înlăturat de la putere doar parțial.

Klaus Iohannis a participat luni la ședința Biroului Executiv al PNL. El crede că autosuficiența ar fi cea mai mare greșeală pentru Partidul Național Liberal: „Adversarul nostru în toate campaniile din ultima vreme și la europarlamentare și la referendum și la prezidențiale a fost PSD-ul. Un PSD care a încasat-o de trei ori în acest an, dar cred că este bine să vă spun chiar în introducere că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD-ul și aici mă adresez parlamentarilor, are un număr imens de parlamentari, are un număr imens de primari și de președinți de Consilii Județene și ca atare ne bucurăm de această victorie, dar autosuficiența după această victorie ar fi cea mai mare greșeală pentru Partidul Național Liberal„.

Președintele a declarat că participă la ședința Biroului Executiv, pentru că vrea să tragă o concluzie după campania electorală pe care a desfășurat-o împreună cu liberalii pentru alegerile prezidențiale.

Klaus Iohannis mai spune că românii nu mai vor ca PSD să fie la conducerea statului: ”Mă aștept la o implicare totală, în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să oferim românilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD. Ca să fiu bine înțeles, o Românie fără PSD în conducerea statului, în conducerile entităților politice. Nu vrem să trimitem pe nimeni altundeva decât unde îi este locul, dar în conducerea statului nu mai este locul PSD-ului și această chestiune vreau să fie foarte bine înțeleasă. Am spus-o de multe ori în campanie și o repet, ca să reținem împreună: PSD-ul a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani și românii au dovedit pe parcursul acestui an, începând cu europarlamentare, referendum și alegerile prezidențiale, că își doresc conducerea României fără PSD. Acesta este un obiectiv care trebuie să fie urmărit în continuare”.

Cosmin Ruscior

https://www.rfi.ro/politica-116456-klaus-iohannis-pnl-autosuficienta/

RADIO FRANCE INTERNATIONALE, 2 decembrie 2019