Precizări ale directorului STB, Andrei Creci

Directorul Societății de Transport București spune că instituția a acumulat datorii la ANAF în valoare de peste 200 de milioane de lei și de aceea s-a garantat cu bunuri din patrimoniul STB pentru a putea achita într-un termen de cinci ani această sumă. Andrei Creci a subliniat pentru Radio România Actualități că asemenea proceduri sunt legale și normale.

Andrei Creci: Orice societate comercială mai devreme sau mai târziu acumulează niște datorii. La noi sunt niște datorii care provin din contractele noastre comerciale pe care le avem. Avem datorii la ANAF pe care am solicitat să le eșalonăm, este o procedură fiscală bine reglementată, care presupune o cerere, o verificare a activelor societății și, în eventualitatea în care bunurile respectivei societăți sunt acoperitoare, se pune formal un sechestru pe aceste bunuri până la plata tuturor datoriilor.

Fostul RATB a mai fost în această situație. Adunarea generală extraordinară a acţionarilor conform competenţelor date de Legea 31/1990 a societăților comerciale și a statutului societății are în competență de a aproba acest gen de eșalonare, fie că este la stat, fie că este la bancă./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 decembrie