Precizări ale ministrului de interne, Marcel Vela

Vor continua toate acţiunile de curăţenie în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat astăzi ministrul de resort Marcel Vela, care a adăugat că în prezent se fac analize pentru a eficientiza organigrama.

Precizările ministrului vin în contextul cazului de la Caraş-Severin, unde prefectul Matei Lupu a demisionta din funcţie, fiind anchetat într-un dosar de corupţie. Ministrul de interne a mai spus că intenţiona ca în şedinţa de guvern de mâine să-l demită pe prefect.

Amintim că DIICOT a deschis dosar penal pentru infracţiuni la Legea privind armele şi muniţiile, comise de angajaţi din Poliţia din Caraş-Severin. Zece poliţişti, printre care şeful Serviciului Arme şi Muniţii şi prefectul, ar fi constituit un grup infracţional organizat. Ei sunt acuzaţi de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

După mai multe percheziţii, şeful Servciului Arme şi Muniţii a fost reţinut pentru 24 de ore, iar prefectul suspectat de abuz în serviciu a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 decembrie